Belek

Belek informatie

De badplaats Belek ligt ongeveer 40 kilometer ten zuiden van de Turkse stad Antalya. Het is een echte toeristische vakantieresort aan de Turkse Riviera met vele winkels, restaurants, terasjes en hotels. Je moet er geen pittorske dorp met oude huizen en smalle straatjes verwachten.
Belek heeft meer dan vijftig vier-sterren en vijf-sterren hotels, eerste klas vakantiedorpen en vijftien golfbanen. De meeste hotels in Belek liggen aan zee en hebben een privé-strand. Ook is er een publiek strand met eigen voorzieningen.
Belek heeft geen grote discotheken of dansgelegenheden. Er zijn voldoende bars en restaurants in Belek en in het nabij gelegen stadje Kadriye. Maar voor het meer bruisende uitgaansleven moet je naar Antalya gaan.

De stad en de omgeving zijn bekend om hun kuuroorden en mineraalwater, afkomstig uit zeven bronnen. Belek is ook het golfcentrum van Turkije. Er zijn hier vijftien golfclubs en steeds meer grote golftoernooien vinden hier plaats. Je hebt voldoende mogelijkheden om uw favoriete baan te kiezen en jouw handicap te verbeteren.

Vlakbij Belek ligt de Kursunlu Waterval. Aan de achterkant van deze waterval ligt een verborgen grot. Liefhebbers van geschiedenis kunnen hier ook hun hart ophalen. Vlakbij Belek ligt de Hellenistische stad Perge en de Romeine stad Side. Met ook verder gelegen archeologische vindplaatsen als Aspendos en Myra kunnen met een excursie worden bezocht.


Belek Turkije
Belek

Het weer in Belek

Belek heeft warme en droge zomers en milde en regenachtige winters. In de maanden juni, juli, augustus en september ligt de temperatuur overdag boven de 30 graden Celcius en 's avonds boven de 17 graden Celcius. De temperaturen zijn vooral hoog tijdens de hittegolven in de maanden juli en augustus, namelijk ruim boven de 40 graden Celcius. Er vindt dan nauwlijks neerslag plaats.
Oktober is het met 27 graden nog warm en licht, maar met periodes van regen. In de winter daarentegen valt er veel regen en komt de temperatuur overdag niet boven de 17 graden Celcius.

Weersverwachting Belek


Vliegen naar Belek

Op 40 kilometer afstand van Belek ligt het Antalya Airport. De internationale luchthaven van Antalya is de bestemming van vele vakantievluchten en chartervluchten vol met vakantiegangers. De transfertijd vanaf Antalya Airport naar Belek neemt nog 1 uur in beslag. De bus gaat namelijk langs meerdere hotels van de touroperator en dat kan tijd kosten.


Excursies en activiteiten in Belek

 1. Bezoek aan de watervallen van Düden en Kursunlu in het Taurus gebergte. Duden ligt ruim 15 kilometer ten noorden van Antalya en Kursunlu 18 kilometer ten zuiden van Antalya. Achter de watervallen zijn verborgen grotten.
 2. Golfen in Belek. Belek is beroemd om de vele golfbanen, waaronder de National Golf Club Antalya en de Gloria Golf Club.
 3. Raften, zeilen, windsurfen, waterskiën, zeevissen.
 4. snorkelen en duiken (Scuba diving) tussen oude zeewrakken in de prachtig blauwe Middellandse Zee.
 5. Bezoek aan de Hamam of Turks bad.
 6. Een zeiltocht over de Middellandse Zee in de Golf van Antalya. Lekker zonnen en relaxen op het dek en hier en daar voor anker gaan om in zee te duiken
 7. Een excursie naar Manavgat. Wilde natuur, winkelen en een boottrip over de rivier Manavgat naar de zee.
 8. Een Quad- of Jeep safari.
 9. Paardrijden.

Bezienswaardigheden in en om Belek

 1. Bezoek aan Antalya, met de oude Romeinse haven van Kaleiçi, de kliffen en de Golf van Antalya.
 2. Kaleiçi Museum en het Atatürk House Museum in Antalya.
 3. Het Museum van Antalya, met bijzondere archelogische vonsten uit onder andere Perge en Aspensos.
 4. Bezoek aan Side, een oude stad uit de klassieke oudheid, heeft een leuke, toeristische en oude centrum met vele winkeltjes.

Diverse archeologische sites in de regio van Antalya en Alanya

 1. Het dorp Demre en de Byzantijnse Basiliek en kerk van Nicolaas van Myra, met de tombe van Sint Nikolaas. Demre is de voormalige Romeinse stad Myra. Er zijn twee Lycische dodensteden (rotsgraven) uitgehakt in de verticale zijde van de kliffen in Myra. Deze staan bekend als de rivier-dodenstad en de oceaan-dodenstad. De graven zijn veelal uitgehakt in de vorm van het vooraanzicht van een tempel met pilaren.
 2. In de Grieks-Romeinse stad Aspendos is een amfitheater, agora, basilica, nymphaeum en een 15 kilometer lange aqueduct te zien. Het amfitheater van Aspendos is het best bewaarde Romeinse theater uit de oudheid, gebouwd in het jaar 155, en heeft plaats voor meer dan 15.000 toeschouwers. Aspendos ligt 4 kilometer van de plaats Serik, tussen Antalya en Side.
 3. Het oude Griekse stad Perge ligt 15 kilometer ten oosten van Antalya, bij het dorp Aksu. Het is een van de best bewaarde steden uit het oude Pamfylië, een gebied in zuidelijk Klein-Azië tussen Lycië and Cilicië. Er zijn vele historische gebouwen en ruïnes te bezichtigen, waaronder tempels, stadium, theater, agora, badhuis en stadspoort.
 4. Termessos ligt 30 kilometer ten noordoosten van Antalya. Het is een antieke stad op iets meer dan 1.000 meter hoogte op de berg Solymus.
 5. Side is een oude stad uit de klassieke oudheid. Het is een openluchtmuseum met een amfitheater, aquaduct, agora, basilica, nymphaeum.
 6. De archelogische site Sagalassos ligt 110 kilometer ten noorden van Antalya in Turkije, bij het dorp Isparta aan de voet van het Aglasungebergte. Deze site wordt nog druk bezocht en onderzocht door archeologen. Het is een oude Romeinse stat die in de eerste drie eeuwen van de Romeinse keizertijd enorm floreerde en het regionale centrum van de Romeinse provincie Asia.